karibusana

Direktlänk till inlägg 23 december 2012

Kitchen party!

Av Hanna Eriksson - 23 december 2012 22:44

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Dagarna går både snabbt och långsamt. Just nu har vi inte så mycket att göra på dagarna och det kan ibland vara lite jobbigt. Men samtidigt sitter man på kvällen och undrar vart den här dagen tog vägen. Så som sagt går det både snabbt och långsamt.


Förra lördagen kom Ulf hit till Kongwa för att hålla ett seminarium för förskolelärare. Så på söndagen efter gudstjänsten fick vi följa med Ulf till det stället där han höll seminariet. Det låg en bit upp i bergen, ca 5 km från vårt gästhus. Vi fick bo i ett gammalt missionshus. Det var så mysigt och fint där! På seminariet pratade de bland annat om hur en bra lärare ska vara och om aga. Vi fick hjälpa till att visa lärarna hur man använder twisterband. Det var så roligt att se! Det såg ut som de hade väldigt roligt. Vi fick även besök av biskopen. Till och med han var med och lekte med twisterbanden. På tisdagen gick vi tillbaka till vårt gästhus. Att promenera tillbaka var riktigt skönt. Det är härligt att gå tyst och bara njuta av den vackra naturen!



   


Resten av veckan har varit ganska lugn. Vi har haft swahililektioner och gått på marknaden. En höjdpunkt i veckan har varit att vara med kören när de har övat. Det är så roligt! Vi försöker sjunga med och dansa så gott vi kan. Det ser kanske inte så bra ut, men vi har roligt i alla fall!

En morgon gick vi och åt frukost på ett litet ”fik”. Vi åt två chapati och drack en kopp te var. Det kostade 900 tsh per person. Det är ungefär 4 svenska kronor!


I lördagskväll var vi på ett Kitchen party. Om jag fattade det rätt så är Kitchen party en fest som man har för att en tjej som ska gifta sig. Det var bara tjejer på den festen. Det är ungefär samma firande som på ett bröllop. De dansar in, man går runt och skålar med alla, mycket dans och tal och sedan lämnar man över paket. Därefter serveras det mat och sedan gick vi hem. Det är roligt att vara med på sådana här tillställningar! Samtidigt är det lite tråkigt när vi inte förstår så mycket av det som sägs. Det är bara att öva mer på swahilin!


 

På Kitchen party!


I söndags firade vi gudstjänst. De har två gudstjänster varje söndag. En klockan sju på morgonen och en klockan nio på morgonen. Vi gick på den klockan sju. Gudstjänsten var bra. Det var roligt att se kören sjunga. Nästa gång ska vi vara med de och sjunga!


 

Kören


Jag önskar er alla en riktigt god jul!


Hanna


 
 
Ingen bild

Lisa

24 december 2012 10:38

Hej och en riktigt vintrig vit och snöig julhälsning.

Alltid lika roligt att läsa vad du har för dig. Förstår att du njöt av promenaden. Det måste ha varit helt underbart att få gå så.

Kul att du skickade med bild på "möhippan". Lite skillnad mot våra inför bröllop-traditioner men oj så kul att får vara med om alla dessa saker.

Jag tycker det verkar som att du kommit ganska långt med swahilikunskaperna. Ska bli kul att gå på marknader med dig framöver... Tänk vilka bra priser vi kommer få! :)

Sjung i kören av hjärtats fröjd! Kan du få någon att ta kort på er så vi får se? Rörselser och sång får vi väl vänta med tills du kommer hem.

Önskar dig en riktigt God och välsignad jul!
Kram

 
Ingen bild

Christer

24 december 2012 17:16

GOD JUL HANNA!

Jag hoppas du får en go julafton. Du har ju inte din innan i morgon. Ett annorlunda sätt att fira jul men kanske skönt att få slippa det kommersiella inslaget iaf.

En sådan enormt fin bild på trädet. ser verkligen fram emot bildvisning å berättelser när du kommer hem.
Var rädd om dig!

Julkram

 
Ingen bild

Lena Lindman

25 december 2012 22:28

Hej Hanna,
Här kommer en sen julhälsning från hela familjen. Hoppas du har haft en fin jul nere i värmen! Lite annorlunda måste det ha varit, men säkert en jul att minnas och tänka tillbaka på under många år framöver. Så mycket spännande du får vara med om! Men tack vare din blogg får ju vi också vara med på ett litet hörn! :-)
Vi önskar dig en fortsatt bra julhelg!
Kramar från oss allihop.
/ Lena

 
Ingen bild

Sofia

26 december 2012 14:48

Hej Hanna!
Det är så roligt att läsa din blogg och se alla fina bilder! Hoppas att du har haft en fin jul även fast den varit väldigt annorlunda. Vi saknar dig här hemma. Ha det fortsatt bra så hörs vi!
Kram Sofia

 
Ingen bild

Ingrid

26 december 2012 15:45

Hej! Oj va längesedan jag tog mej tid att läsa din reseblogg. Underbar läsning. Vilka vackra foton vi får se och va mycket du får vara med om, sååå spännande. Har hört så mycket om Ulfs arbete måste vara spännande att få se det på nära håll. Förstår att det är roligt att få komma så nära alla olika händelser i vardagen och deras kultur. Önskar dej en fortsatt underbar och välsignad tid. Vi ber för dej och ditt härliga gäng. Kram Ingrid

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanna Eriksson - 9 november 2016 21:09

Tiden går alldeles för fort! I fredags var vi i Voi och gick på marknaden inne i stan. Det var främst frukt och grönsaker som såldes men det fanns även kläder och andra saker.  Väl tillbaka på gästhuset möttes vi av barnen från Bogesund House. Vissa ...

Av Hanna Eriksson - 3 november 2016 21:40

Idag har vi varit på safari i 12 timmar! Vi har varit i nationalparken Tsavo West. Vi hade turen att se flera djur. Vi såg elefant, zebra, buffel,  krokodil, flodhäst, dikdik, kudu, vattenbock, impala, olika sorter av apor, oryx, eland, struts, giraf...

Av Hanna Eriksson - 2 november 2016 20:09

Idag har vi besökt församlingen i massajbyn Wangala. Wangala är en stor by där det finns en skola och de har nu byggt en ny större kyrkan. Vi började med att träffades i kyrkan som ligger i utkanten av massajbyn. Kyrkan byggdes i år och ska invigas r...

Av Hanna Eriksson - 1 november 2016 21:25

Vilken dag vi har haft! Ett ord som beskriver min upplevelse av denna resa är tacksamhet! Jag är tacksam över att få vara tillbaka i Voi och återigen träffa alla vänner. Jag är tacksam för alla nya människor jag får möjlighet att möta och för allt vi...

Av Hanna Eriksson - 31 oktober 2016 21:17

Idag har jag haft en liten enkel lektion/repetition om första hjälpen för bibelskoleeleverna. Det kändes som de uppskattade det! De fick bla testa på stabilt sidoläge. På eftermiddagen åkte vi till kyrkbygget av den lutherska kyrkan i Voi. Kyrkbygg...

Ovido - Quiz & Flashcards